Erfrecht

Laat u bij de afwikkeling van een nalatenschap bijstaan door een gespecialiseerde erfrechtadvocaat van Verhaar Advocatuur & Mediation. Deze heeft niet alleen oog voor de emotionele kant van het overlijden, ook zorgt deze dat u op korte termijn vooruit wordt geholpen. Er wordt namelijk gestreefd om tot een oplossing te komen waar u op langere termijn mee tevreden bent. U dient rekening te houden met soms korte termijnen die gelden in het erfrecht. Het kan van groot belang zijn om niet te lang te wachten met het opnemen van contact met Verhaar Advocatuur & Mediation. Geprobeerd wordt lange procedures te voorkomen en met advies of een minnelijke regeling een oplossing te bereiken. Is een procedure onvermijdelijk? Dan wordt u met raad en daad ter zijde gestaan. Er worden  een paar aandachtspunten aangestipt.

Wettelijk versterferfrecht of testament

Bij een overlijden moeten er veel praktische zaken worden geregeld. Zo speelt de vraag wie erfgenaam is, op grond van het wettelijk versterferfrecht of het testament. Wanneer de overledene geen testament heeft, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. Dit wordt het wettelijk versterferfrecht genoemd. Als er een wettelijke partner met kinderen achterblijft, zijn zij samen erfgenaam. Maar de achterblijvende partner, krijgt de hele nalatenschap en de kinderen een vordering op deze achterblijvende echtgenoot.

In het testament kan de erflater allerlei zaken vastleggen, waaronder een erfstelling, een onterving, de toekenning van een legaat, evenals de benoeming van een executeur. In een testament kan ook een wettelijke verdeling zijn opgenomen, dus ook dan zijn de achterblijvende partner en de kinderen erfgenaam en krijgt de partner alles. In het testament kan zijn bepaald in welke situaties de kinderen hun vordering kunnen opeisen.

Nalatenschap aanvaarden?

Moet u een nalatenschap aanvaarden of verwerpen? Omdat u vaak niet weet of er sprake is van schulden van de overledene, de erflater, is het verstandig in geval van aanvaarding, te kiezen voor beneficiaire aanvaarding. Door middel van beneficiaire aanvaarding hoeven eventuele schulden uit de nalatenschap niet te worden voldaan uit het privévermogen van de erfgenaam. Laat u daarnaast voorlichten over de taken en bevoegdheden van executeurs, vereffenaars en afwikkelingsbewindvoerders.

Neem contact op met onze erfrechtadvocaat voor advies op maat of bijstand in een procedure.

Nalatenschap kan lastig zijn om te verdelen

Over Verhaar Advocatuur & Mediation

Wilt u in overleg uw scheiding regelen? Heeft u een geschil over nalatenschappen? Of wilt u een advocaat die u eenzijdig juridisch adviseert en bijstaat in een familie- of erfrechtelijke procedure? Mr Martine Verhaar verleent u juridische bijstand in elke vorm.

Contact met Verhaar Advocatuur & Mediation

Verhaar Advocatuur & Mediation
Schrevenweg 5
8024 HB Zwolle

Postbus 40037
8004 DA Zwolle

038-8504136

info@verhaaradvocatuur.nl

KvK 51969483

BTW NL001658103B14

Erfenis aanvaarden? Een erfrechtadvocaat biedt raad

Fout

×

Foutmelding

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/includes/common.inc:2791) in drupal_send_headers() (regel 1499 van /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function trigger_get_assigned_actions() in job_scheduler_trigger_worker() (regel 106 van /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/sites/all/modules/contrib/job_scheduler/modules/job_scheduler_trigger/job_scheduler_trigger.module).
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.