Naamswijziging

Verhaar Advocatuur staat u ook bij in naamswijzigingen

Voor het krijgen, gebruiken en wijzigen van de voornaam en achternaam bestaan wettelijke regels. Bepaalde omstandigheden kunnen er toe leiden dat u uw voor- en/of achternaam wilt wijzigen. U dient hiertoe een verzoek in te dienen bij de rechtbank. Dit kunt u niet zelf doen. U hebt hiervoor in alle gevallen een advocaat nodig. Verhaar Advocatuur & Mediation staat u graag bij.

Naamswijziging voornaam of achternaam

Bij een naamswijziging is het van belang om te weten of het gaat om het wijzigen van de voornaam of het wijzigen van de achternaam. Voornamen hebben veelal een bijzondere of emotionele betekenis, achternamen refereren vaak naar een familieband of afkomst.

  1. Voornaam veranderen
    Het veranderen van een voornaam kan alleen als daarvoor ‘gewichtige redenen’ zijn. Verzoeken voor het wijzigen van een voornaam dienen te worden ingediend bij de rechter. U hebt daarvoor een advocaat nodig. Net als bij de oorspronkelijke naamkeuze door de ouders, geldt ook nu dat de nieuwe naam die u aanvraagt geen onbehoorlijke naam mag zijn. Wanneer de rechtbank het verzoek toewijst, wordt de beslissing verwerkt in de registers van de burgerlijke stand.
     
  2. Achternaam veranderen
    Er is sprake van een naamswijziging wanneer u een andere achternaam krijgt. Verzoeken tot een wijziging van de achternaam worden ingediend door Verhaar Advocatuur & Mediation. Overigens zijn de strenge voorwaarden om een achternaam te wijzigen, vastgelegd in het ‘Besluit geslachtsnaamwijziging’.

Wilt u de stap zetten om uw voor- of achternaam te wijzigen? Dien dan direct een verzoek in bij het advocatenkantoor in Zwolle of neem contact op voor meer informatie.

Over Verhaar Advocatuur & Mediation

Wilt u in overleg uw scheiding regelen? Heeft u een geschil over nalatenschappen? Of wilt u een advocaat die u eenzijdig juridisch adviseert en bijstaat in een familie- of erfrechtelijke procedure? Mr Martine Verhaar verleent u juridische bijstand in elke vorm.

Contact met Verhaar Advocatuur & Mediation

Verhaar Advocatuur & Mediation
Schrevenweg 5
8024 HB Zwolle

Postbus 40037
8004 DA Zwolle

038-8504136

info@verhaaradvocatuur.nl

KvK 51969483

BTW NL001658103B14

Uw naam laten wijzigen? Bekijk de mogelijkheden

Fout

×

Foutmelding

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/includes/common.inc:2791) in drupal_send_headers() (regel 1499 van /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function trigger_get_assigned_actions() in job_scheduler_trigger_worker() (regel 106 van /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/sites/all/modules/contrib/job_scheduler/modules/job_scheduler_trigger/job_scheduler_trigger.module).
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.