Gezag over kinderen

Als er om welke reden dan ook problemen ontstaan over het ouderlijk gezag, staat Verhaar Advocatuur & Mediation u bij om op korte termijn een oplossing te vinden. Dat is immers in het belang van de kinderen. Dit kan een goed gesprek met u en uw ex-partner betekenen. Indien nodig gaan we zo snel mogelijk voor u naar de rechter.

Oefent u gezag uit over één of meerdere kinderen, dan moet u deze verzorgen en opvoeden. Ook bent u de wettelijke vertegenwoordiger van het kind. Wanneer u voor de geboorte of adoptie van uw kind getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan, betekent dit dat u automatisch het ouderlijk gezag over uw kind krijgt. Wanneer twee personen van hetzelfde geslacht zijn getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebben, krijgen zij beiden automatisch het ouderlijk gezag, op voorwaarde dat het kind niet voor de geboorte is erkend door een ander.

Ouderlijk gezag en scheiden

Ouders met het ouderlijk gezag behouden dit gezag na scheiding, tenzij de rechter een andere beslissing neemt. Door het erkennen van een kind is de vader of duomoeder buiten huwelijk of geregistreerd partnerschap nog geen wettelijke vertegenwoordiger van het kind. Daarvoor moet hij of zij eerst het ouderlijk gezag aanvragen. Zo nodig kan Verhaar Advocatuur & Mediation u bijstaan bij het aanvragen van het ouderlijk gezag en of erkenning of ontkenning van het vaderschap.

Advocaat Jeugdrecht

Daarnaast kan Verhaar Advocatuur & Mediation u helpen als het gaat om ondertoezichtstelling en gezagsbeëindigende maatregelen. Bijvoorbeeld wanneer een verzoek is gedaan tot ondertoezichtstelling van kinderen, waardoor het gezag voor bepaalde tijd wordt beperkt. Ook kan het zijn dat een verzoek wordt gedaan tot beëindiging van het ouderlijk gezag of verzoeken die samenhangen met een ondertoezichtstelling. Wacht niet lang met het vragen van advies of bijstand, omdat de termijnen zeer kort kunnen zijn.

Indien u te maken heeft met een verzoek tot uithuisplaatsing van een of meer kinderen, is het zaak dat u zich goed laat adviseren. Zijn aan de wettelijke vereisten van een uithuisplaatsing voldaan? Zijn er andere mogelijkheden, waardoor een uithuisplaatsing voorkomen kan worden? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gezin en gezag is ook een familierechtelijke aangelegenheid

Over Verhaar Advocatuur & Mediation

Wilt u in overleg uw scheiding regelen? Heeft u een geschil over nalatenschappen? Of wilt u een advocaat die u eenzijdig juridisch adviseert en bijstaat in een familie- of erfrechtelijke procedure? Mr Martine Verhaar verleent u juridische bijstand in elke vorm.

Contact met Verhaar Advocatuur & Mediation

Verhaar Advocatuur & Mediation
Schrevenweg 5
8024 HB Zwolle

Postbus 40037
8004 DA Zwolle

038-8504136

info@verhaaradvocatuur.nl

KvK 51969483

BTW NL001658103B14

Problemen omtrent ouderlijk gezag? Verhaar biedt hulp

Fout

×

Foutmelding

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/includes/common.inc:2791) in drupal_send_headers() (regel 1499 van /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function trigger_get_assigned_actions() in job_scheduler_trigger_worker() (regel 106 van /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/sites/all/modules/contrib/job_scheduler/modules/job_scheduler_trigger/job_scheduler_trigger.module).
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.