Afwikkelen huwelijkse voorwaarden

Is er sprake van een echtscheiding? En heeft u voorafgaand of tijdens het huwelijk huwelijkse voorwaarden laten opmaken? Dan dient aan de hand van de huwelijkse voorwaarden een afwikkeling plaats te vinden, bijvoorbeeld door verrekening van een periodiek of finaal verrekenbeding. Ook in geval van huwelijkse voorwaarden kan er sprake zijn van zaken die u in mede-eigendom heeft. Dienen goederen te worden verdeeld of dient er een verrekening met betrekking tot de goederen plaats te vinden? Verhaar Advocatuur & Mediation kan u bijstaan wanneer u op basis van huwelijkse voorwaarden bent gehuwd en wilt scheiden.

Huwelijkse voorwaarden en scheiden

U wilt scheiden en bent getrouwd op basis van huwelijkse voorwaarden. Huwelijkse voorwaarden zijn afspraken die de echtgenoten voor of tijdens het huwelijk bij de notaris hebben gemaakt. Hiermee wijken zij geheel of voor een gedeelte af van de wettelijke gemeenschap van goederen. Als het gaat om huwelijkse voorwaarden, zijn verschillende varianten mogelijk. U heeft bijvoorbeeld kunnen besluiten dat niets gezamenlijk is; de zogenoemde koude uitsluiting. U kunt er echter ook voor kiezen dat bijvoorbeeld het huis en de inboedel van u samen is. Regelmatig is in de huwelijkse voorwaarden een verrekenbeding opgenomen. Op basis hiervan dienen de echtgenoten te verrekenen. Een verrekenbeding kan periodiek zijn. In dat geval dient er telkens nadat er een bepaalde periode is verstreken te worden afgerekend. Ook is het mogelijk dat afgerekend wordt bij het einde van het huwelijk, een finaal verrekenbeding.

Wilt u meer informatie? Of wilt u weten wat de gevolgen van uw huwelijkse voorwaarden zijn, neem dan gerust contact op.

Huwelijkse voorwaarden toepassen bij echtscheidingen

Over Verhaar Advocatuur & Mediation

Wilt u in overleg uw scheiding regelen? Heeft u een geschil over nalatenschappen? Of wilt u een advocaat die u eenzijdig juridisch adviseert en bijstaat in een familie- of erfrechtelijke procedure? Mr Martine Verhaar verleent u juridische bijstand in elke vorm.

Contact met Verhaar Advocatuur & Mediation

Verhaar Advocatuur & Mediation
Schrevenweg 5
8024 HB Zwolle

Postbus 40037
8004 DA Zwolle

038-8504136

info@verhaaradvocatuur.nl

KvK 51969483

BTW NL001658103B14

Scheiden en getrouwd op basis van huwelijkse voorwaarden

Fout

×

Foutmelding

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/includes/common.inc:2791) in drupal_send_headers() (regel 1499 van /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function trigger_get_assigned_actions() in job_scheduler_trigger_worker() (regel 106 van /home/verhaar/domains/verhaaradvocatuur.nl/public_html/sites/all/modules/contrib/job_scheduler/modules/job_scheduler_trigger/job_scheduler_trigger.module).
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.